Texels Kookboek - Clubsandwich met zalm en kruidenroomkaas

Ingrediënten
12 snee volkorenbrood 1 komkommer 12 cherrytomaatjes 4 lente-uitjes
200 gr kruidenroomkaas 200 gr gerookte zalm

Hulpmiddelen
satéprikkers broodrooster snijplank mes

Voorbereiding

De sneetjes brood licht roosteren.

De komkommer in dunne plakjes snijden en de tomaat halveren.

De uitjes in ringen snijden.

Bereiding

Besmeer de geroosterde sneetjes brood met de kruidenroomkaas. Verdeel over vier sneetjes de gesneden komkommer, de uitjes, de gerookte zalm en daarop de gehalveerde tomaatjes.

Leg twee van deze sneetjes bovenop de andere twee. Dek deze af met de twee onbelegde sneetjes, waarvan de besmeerde zijde naar onderen wordt gelegd. Steek hierdoor dusdanig twee satéprikkers, dat je de sandwich, tussen de prikkers door, diagonaal kunt doorsnijden.

Serveertip

In plaats van gerookte zalm is gerookte forel ook heel erg lekker.

De kruidenroomkaas kan ook worden vervangen door een naturel roomkaas.

Soort gerecht: lunchgerecht Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip: Sauvignon uit Touraine

Eet smakelijk !!